Airco advies

In Curaçao leven we in een tropisch klimaat en is het 365 dagen per jaar boven de 27 graden. Een airco is daarom onmisbaar en zorgt voor een aangenaam klimaat in uw ruimte. Bij het kopen van een nieuwe airco is het goed om rekening te houden met verschillende factoren. De ruimte en de eigenschappen per type airco zorgen ervoor dat de ene airco beter past in jouw ruimte dan de andere. Op deze pagina vind je alle informatie die nodig is voor het kopen van een airco in Curaçao. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

De ruimte: In welke ruimte of met welk doel ga je de airco gebruiken? Aan de hand van de grootte van je ruimte, kan je een keuze maken. . 

Koelvermogen:  Het koelvermogen wordt beschreven in kW of BTU en geeft aan hoe effectief de airco de ruimte kan koelen. Hoe hoger de BTU, hoe groter de ruimte kan zijn om te koelen.

Energieverbruik. Airco's verbruiken veel energie. Veel meer energie dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies daarom voor een airco met een energielabel van minimaal A+. 

Hoe bereken je de koelcapaciteit en BTU? 

Het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in kW of BTU (British Thermal Unit). Om er achter te komen hoeveel BTU je nodig hebt, neem je de volgende stappen: 
Stap 1: Bereken de inhoud van de ruimte: Lengte x Hoogte x Breedte is kubieke meter (m3).

Stap 2: Bepaal de vermenigvuldigingsfactor van 30, 40 of 50. Oftewel: de warmtefactor. 30 staat voor goed geïsoleerde ruimtes met weinig ramen. 40 staat voor een minder goed geïsoleerde ruimte met veel ramen. De hoogste factor 50 gebruik je voor de zolder, ruimtes met een plat of schuin dak, slechte isolatie, veel ramen en veel apparatuur. 

Stap 3: Bereken de koelcapaciteit door de inhoud van de ruimte (m3) te vermenigvuldigen met de factor (30, 40 of 50). Stel je ruimte is 100 m3 x factor 40 = 4000 Watt. Om jouw ruimte zo goed mogelijk te koelen heb je dan een airco nodig van minimaal 4000 Watt of 4 kW (4000/1000). 

Stap 4: Het vermogen van de airco is de BTU. Hierbij is 1 Watt gelijk aan 3,4121. In bovenstaand voorbeeld kom je uit op 4000 x 3,4121 = 13.648 BTU. 

Voor- en nadelen van een mobiele airco 

Verkoeling is fijn bij hoge temperaturen. Een mobiele airco is een populaire en relatief goedkope optie. Zeker wanneer je geen permanente airconditioning wil plaatsen.
Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?
1. Een van de grootste voordelen van een mobiele airco is dat deze makkelijk te verplaatsen is. Wil je eerst een koele woonkamer en vervolgens in je slaapkamer? Met een mobiele airco met wieltjes kan je de airco rijdend naar de andere kamer verplaatsen.
2. Geen installatie nodig. Na de aankoop van een mobiele airco, kan je direct genieten van de heerlijke verkoeling. Sluit de airco aan op stroom, zorg voor een opening voor de afvoerslang en je bent klaar!
3. Naast een koelfunctie heeft een mobiele airco ook een ontvochtiger- en ventilatorfunctie. Dit zorgt voor een schone en veilige lucht.
4. Een mobiele airco heeft een relatief lage aanschafprijs. En daarbij hoef je ook geen installatiekosten te betalen. Dit is een belangrijke reden waarom klanten kiezen voor een mobiele airco.

Naast de voordelen kent een mobiele airco ook een aantal nadelen.
1. Een mobiele airco maakt veel geluid. Het koelen van de lucht kost voor de mobiele airco veel energie, waardoor het toestel meer geluid produceert dan een airco die aan de wand hangt.
2. De warme lucht wordt afgevoerd via een slang naar buiten. Dit betekent dat de mobiele airco altijd geplaatst moet worden bij een raam (die dan ook open moet zijn).
3. Een mobiele airco heeft een lager koelvermogen dan een geïnstalleerd wandmodel. Daarom zijn mobiele airco’s vooral geschikt voor kleine ruimtes. 

Bekijk hier alle mobiele airco's
Liquid error: product form must be given a product

Voor- en nadelen van een split airco 

 De airco die je in Curaçao veel ziet hangen is de split airco. Bij een split airco wordt het airconditioningsysteem gesplitst in een binnen unit en een buiten unit.
Met de warme temperaturen in Curaçao is een goede airco een musthave. Wil je een vaste airco aan de muur hebben? Dan kies je voor een split airco.
Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van een split airco?  
1. De airco maakt weinig geluid. Eigenlijk maakt een airco altijd geluid, maar bij een split airco is dit beperkt. De componenten die voor het meeste lawaai zorgen, die bevinden zich namelijk in de buiten unit. Hierdoor heb je binnen weinig last.
2. Een split airco zorgt naast de verkoeling van jouw ruimte ook voor de juiste lucht vochtigheidsgraad in jouw ruimte.
3. Het is een krachtige airco die ook geschikt is voor grotere ruimtes.
4. Op veel van onze airco’s zit een Sleep Mode. Hiermee kan je de temperatuur automatisch aanpassen voor de meest comfortabele slaap conditie. En hiermee kan je ook nog eens energie besparen.

Naast de voordelen kent een split airco ook nadelen.
1. Een split airco kent een complexere installatie door het koppelen van de airco units binnen en buiten.
2. Er is buiten ook ruimte nodig om de buitenunit te plaatsen. Dit zou je als een esthetisch nadeel van een split airco kunnen beschouwen.

Bekijk hier alle split airco's
DELTA Inverter Airconditioner 12000 BTU - Airconditioner - DELTA -  CurBlue BV
DELTA Inverter Airconditioner 12000 BTU - Airconditioner - DELTA -  CurBlue BV

DELTA Inverter Airconditioner 12000 BTU

$615.17
View details

Airco kopen? Bestel snel op www.curblue.com 

Wil jij een airco in Curaçao kopen? Je bestelt je airco gemakkelijk en snel in onze webshop waar je keuze hebt uit een ruim aanbod Europese airco’s. Wij verkopen uitsluitend de beste kwaliteit en energiezuinige airco’s. De meeste van onze airco’s zijn op voorraad in Curaçao, waardoor je al snel kan genieten van een heerlijke koele ruimte. 

DELTA Inverter Airconditioner 24000 BTU - Airconditioner - DELTA -  CurBlue BV
DELTA Inverter Airconditioner 24000 BTU - Airconditioner - DELTA -  CurBlue BV

DELTA Inverter Airconditioner 24000 BTU

$1,008.43
View details

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen je graag. Wil je meer weten over onze producten of direct een airco kopen? Mail naar info@curblue.com of kom langs in onze showroom! 

Dit artikel is geschreven door Curblue.
Alle rechten voorbehouden (2020).