Airfryer advies

Wat is een airfryer?

Het gebruiken van een airfryer is helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen hebben een airfryer in de keuken staan in plaats van een ‘ouderwetse’ frituurpan. Maar wat is een airfryer precies?
Een airfryer is een friteuse die werkt op hete lucht. Het is een keukenapparaat die gebruikt kan worden als frituurpan, oven en multicooker. Met een airfryer kan je o.a. snacks, vlees, taarten, broodjes en groenten bakken en heb je bijna geen olie meer nodig.  

Voordelen van een airfryer

Een airfryer is gezonder

Bij het gebruik van een airfryer heb je geen frituurvet- of olie meer nodig. Patat en snacks worden gefrituurd op de hetelucht uit de oven en dat maakt dat de snacks minder vet bevatten en een stuk gezonder zijn.

Nauwelijks tot geen frituurlucht

Door de hete lucht wat in de airfryer blijft heb je geen last van frituurdampen. Sommige mensen zetten de afzuigkap aan, maar over het algemeen ruik je hem niet.

Een frituurpan én oven ineen

Naast dat je lekkere patatjes kan bakken in de airfryer kan je hem ook gebruiken als oven. Je kan er cake, taarten en broodjes in bakken. Afbakbroodjes zijn in een paar minuten al klaar als je ze in de airfryer doet.

Makkelijk schoon te maken

Je zit niet met het geknoei met vet vervangen en schoonmaken rondom je frituurpan. Een airfryer is makkelijk schoon te maken omdat je de bak en het frituurmandje eruit kan schuiven en gewoon in de vaatwasser kan doen.

INVENTUM  GF350HLD Air Fryer - Frituur - Inventum -  CurBlue BV
INVENTUM  GF350HLD Air Fryer - Frituur - Inventum -  CurBlue BV
INVENTUM  GF350HLD Air Fryer - Frituur - Inventum -  CurBlue BV
INVENTUM  GF350HLD Air Fryer - Frituur - Inventum -  CurBlue BV

INVENTUM GF350HLD Air Fryer

$167.98
View details

Wat kan je bereiden in de airfryer?

Friet uit de airfryer

Het bereiden van friet in de airfryer kost iets meer tijd dan de bereiding in de frituurpan. Maar dan heb je wel heerlijke friet met minder vet (dus gezonder). Als je friet gaat bereiden in de airfryer kies dan voor friet dat geschikt is voor de airfryer. Dit staat vaak vermeld op de zak die je koopt in de supermarkt. Let op dat bij een vol mandje met friet je regelmatig moet schudden om alles aan alle kanten goed te verwarmen.

Snacks uit de airfryer

Naast friet kan je ook snacks eenvoudig en snel bereiden in de airfryer. Kroketten, frikandellen, loempia’s, bitterballen: je maakt ze in de airfryer. Voor het bakken van snacks wordt geadviseerd om speciale airfryer of oven snacks te gebruiken. De ‘gewone’ snacks kan je ook bereiden in de airfyer. Maar de resultaten zijn wisselend. Kroketten voor de frituurpan blijven namelijk bleek en slap. Varianten speciaal voor de oven lukken dan veel beter.

Vlees uit de airfryer

Je kan bijna alle soorten vlees bereiden in de airfryer. Kip, gehakballetjes en burgers bak je lekker sappig en gaar. Je hoeft geen vet toe te voegen aan de airfryer. Let wel op de temperatuur, per soort vlees is dat verschillend. Zo moet een biefstuk 6 tot 8 minuten in de airfryer en bereid je een lamsvlees circa 75 minuten op 150 graden.

Vis uit de airfryer

Ook vis kan je bereiden in de airfryer, maar let op: niet alle vis wordt even lekker. Vooral gepaneerde vis en een moot zalm worden mooi krokant en smaakvol. De ‘slechte’ vetten worden opgevangen in het opvangbakje, waardoor het extra lekker en gezond is. Schaaldieren zoals garnalen lenen zich niet zo goed voor de airfryer.

Groenten uit de airfryer

Bij de airfryer kook je met hete lucht in plaats van met water of olie. Daarom kan je sommige groenten goed bereiden met de airfryer. Qua groenten kan je eigenlijk ook soorten bereiden die je normaal ook met grillen kunt bereiden. Denk hierbij aan bloemkool, broccoli, courgette, paprika en aubergine.

Broodjes uit de airfryer

Een groot succes, al zeggen we zelf, zijn afbakbroodjes uit de airfryer. Je kan afbakbroodjes bereiden in de airfryer op de helft van de tijd die staat aangegeven op de verpakking. Dat betekent dat je op zondagochtend binnen 4 minuten heerlijke afbakbroodjes op tafel hebt staan. Ideaal!

Cake uit de airfryer

Wist je dat je ook cake kan bakken in de airfryer? Houd er wel rekening mee dat een airfryer kleiner is dan een gewone oven. Het makkelijkste is om kleine cupcakes te bakken. De vormpjes van cupcakes passen in het mandje van de airfryer en zijn net als afbakbroodjes snel klaar.

Aardappelen uit de airfryer

In de airfryer kan je ook aardappelen bakken. Zoals aardappelschijfjes, aardappelkroketjes, krieltjes of zoete aardappel. Als je aardappeltjes uit de diepvries hebt, staat de baktijd vaak aangeven. Voeg eventueel naar smaak wat olie en kruiden toe.  bak je aardappelkroketjes, aardappelschijfjes of krieltjes.

Veelgestelde vragen over airfryers

Airfryer kopen? Bestel snel op www.curblue.com

Wil jij ook eenvoudig ‘koken’ met een airfryer? Je bestelt de airfryer gemakkelijk en snel in onze webshop waar je keuze hebt uit een aanbod Europese airfryers. Wij verkopen uitsluitend de beste kwaliteit airfryers. De airfryers zijn op voorraad in Curaçao, waardoor je al snel kan genieten van een heerlijk gerecht uit de airfryer. 


Liquid error: product form must be given a product

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen je graag. Wil je meer weten over onze producten of direct een airfryer kopen? Mail naar info@curblue.com of kom langs in onze showroom!

Dit artikel is geschreven door Curblue. 
Alle rechten voorbehouden (2020).