Bel voor direct advies
+599 9 841 9999

Oven Schoonmaken

Huishoudtips voor het schoonmaken van de binnenkant van jouw oven

Een schone oven is essentieel voor optimale prestaties van de oven en een langere levensduur. Ontdek hier handige en betaalbare tips voor het schoonmaken van jouw oven. 1. Baking Soda Pasta Power

Maak een pasta van baking soda en water. Breng het ruim aan op vuile oppervlakken, laat het een nacht intrekken en veeg de volgende dag het vuil weg voor een frisse oven.


2. Witte Azijn

Gebruik witte azijn om hardnekkige vlekken of vetresten in de oven te verwijderen. Spray het op de problematische gebieden, laat het even intrekken en veeg schoon voor een glanzende afwerking.


3. Natuurlijke zuren van citroen

Snijd een citroen doormidden en wrijf de binnenkant van je oven in. De natuurlijke zuren breken vet af en laten een verfrissende geur achter. Je kan ook citroensap met water mengen in een hittebestendige kom, zet vervolgens de oven op lage temperatuur en laat de stoom ontstaan. De citroen reinigt en verfrist tegelijk.


4. Vaatwastabletten

Wrijf een vaatwastablet over vuile plekken in de oven en voeg een beetje water toe om een reinigende pasta te maken. Laat het even intrekken en veeg schoon.


5. Koffiezetapparaatreiniger voor de glazen deur

Gebruik een koffiezetapparaatreiniger om hardnekkige vlekken op de glazen deur van de oven te verwijderen. Breng aan, laat even intrekken en veeg het vervolgens schoon. 


6. Regelmatig onderhoud

De laatste tip is om hardnekkige vlekken in de oven te voorkomen door regelmatig kleine schoonmaakbeurten uit te voeren. Een snelle afveegbeurt na elke kooksessie houdt je oven in topconditie.


Volg deze slimme en eenvoudige tips om je oven moeiteloos schoon t houden. Heb jij toch nog vragen over jouw oven of ben je toe aan een nieuw exemplaar? Wij helpen je graag verder!